تغذیه دانشجویی

خیلی از دانشجوها اصلا به فکر تغذیه نیستند و با سیستم سلف دانشجویی خود را هماهنگ می‌کنند. اما در این زمینه مشکلات زیادی وجود دارد. غذای سلف در حجم بالا و با قیمت ارزان تهیه می‌شود و اگر نخواهیم بدبین باشیم، نهایت نهایت کیفیت آن هیچ وقت به غذای خانگی و دانشجویی که خودتان تهیه کنید نمی‌رسد. اما نکات جالب و تعجب‌آوری در مورد غذای سلف هست که دانستن آن به شما کمک می‌کند بهتر تصمیم بگیرید که بروید آشپزی یاد بگیرید یا به همین غذای شکسته بسته سلف اکتفا کنید.

‌ 

برخی قوانین عجیب و غریب سلف‌های دانشجویی

این موارد واقعا در دانشگاه‌های کشور وجود دارند. به برخی از این قوانین توجه کنید:

  •  از آنجائی که استرداد وجه نقد باقیمانده در سیستم اتوماسیون تغذیه به دانشجویان، دارای روندی سخت و طولانی مدت می باشد توصیه می‌شود دانشجویان محترم به نحوی برنامه‌ریزی نمایند که در صورت تسویه حساب از اداره تغذیه با مشکل دریافت باقیمانده شارژ خود مواجه نشوند.
  • افزایش اعتبار (شارژ) به صورت نقدی به هیچ عنوان صورت نمی‌گیرد.
  • مهلت رزرو غذا برای هفته بعد تا روز چهارشنبه ساعت ۱۵ می‌باشد که متعاقب آن بعد این ساعت سیستم اتوماسیون تغذیه غیر فعال خواهد شد.
  • اگر افرادی نتوانستند وعده غذای هفته بعد خود را رزرو کنند، سامانه اتوماسیون تغذیه طوری برنامه‌ریزی شده که در همان هفته هم بتوان غذای ۴۸ ساعت بعد خود را رزرو نمایند. به این ترتیب که به غیر از روز شنبه و یکشنبه که امکان رزرو وجود ندارد، بتوان وعده غذای روز دوشنبه تا آخر هفته را در روز شنبه  رزرو نمود.
  • اگر دانشجویی نتوانسته وعده غذای امروز خود را رزرو نماید و متقاضی دریافت غذا در این روز می باشد می تواند با مراجعه به دستگاه رزرو غذا و یا سایت اتوماسیون تغذیه در زمان تعیین شده غذای روز خود را بصورت روز فروش (آزاد) رزرو نماید.
  • وعده غذای روز فروش (آزاد) با حجم محدودی توزیع خواهد شد.
  • هر دانشجو می‌تواند فقط یک وعده غذا (یک وعده صبحانه ، یک وعده ناهار و یا یک وعده شام) رزرو نموده و دریافت نماید.
  • غذا در ساعت تعیین شده در سلف سرویس توزیع خواهد شد و خارج از زمان تعیین شده غذایی تحویل افراد نخواهد شد.
  • وعده غذایی شام برای دانشجویان متقاضی در خوابگاه‌ها نیز توزیع خواهد شد. دانشجویان متقاضی می‌ توانند با انتخاب سلف خوابگاه (سلف ۲) این امکان را برای خود ایجاد نمایند.
  • چنانچه اعتبار شما کم باشد، سفارش غذا مقدور نخواهد بود و باید برای افزایش اعتبار اقدام نمایید.
  • در صورت به همراه نداشتن کارت دانشجویی می‌توان اقدام به دریافت ژتون فراموشی نمود. جهت دریافت ژتون فراموشی به دستگاه کیوسک موجود در سلف سرویس مراجعه نموده و با داشتن شماره کارت و کلمه عبور سامانه اتوماسیون تغذیه نسبت به دریافت ژتون فراموشی اقدام نمایید. لازم به ذکر است جهت دریافت ژتون فراموشی طبق تعرفه مبلغی از اعتبار شما کسر خواهد شد.
  • درصورت انصراف از ذخیره هر وعده غذایی، می‌توانید با قرار دادن عدد صفر در محل تعداد غذا و تایید آن، وعده مورد نظر را حذف نمایید.
  • همیشه بعد از ذخیره ژتون، دکمه تأیید را برای ثبت اطلاعات فشار دهید در غیر این صورت غذا برای شما ذخیره نخواهد شد.
  • وعده ناهار فقط در سلف سرویس دانشگاه توزیع خواهد شد.
  • مسئولیت رزرو و شارژ غذا به عهده خود دانشجو می‌باشد.
  • توزیع غذا در سلف سرویس در ظروف استیل و بدون قاشق و چنگال صورت می‌گیرد. دانشجویان محترم می‌توانند در صورت نیاز قاشق و چنگال یکبار مصرف را از سلف سرویس دانشگاه خریداری نمایند.

 من که سرسام گرفتم. این همه قانون را باید حفظ کنید تا یک وعده غذا از سلف دانشجویی بگیرید.

‌ 

حالا امروز چی داریم؟

اگر بخواهید خودتان آشپزی کنید، همیشه با این سوال درگیر خواهید بود. معمولا هر سلف دانشگاهی بعضی غذاهایش خوب و برخی نه چندان قابل تعریف (محترمانه‌ی همان مزخرف خودمان) است. دانشجویان بعد از چند بار دچار شدن به مشکلات گوارشی متوجه می‌شوند کدام غذاهای سلف را مطلقا نباید خود، کدام موارد قابل هضم زورکی است و احتمالا کدام موارد را نباید از دست بدهند.

 ولی غذای سلف همیشه در دسترس نیست. گرفتن و آورد و برد آن زمان زیادی می‌طلبد و گاه حتی گران‌تر از غذای بیرون در می‌آید زیرا هزینه رفت و آمد و دردسرهای نگهداری اضافه مانده آن و غیره را هم باید حساب کنید.

‌ 

خوب، چه باید کرد؟

یک دانشجو به عنوان یک انسان همیشه با تغذیه درگیر است. از طرفی نمی‌توان همیشه به غذای سلف تکیه کرد. پیشنهاد می‌کنم چند مورد زیر را به کار بگیرید:

  •  کمی آشپزی یاد بگیرید. غذاهای بسیاری را با تکنیک طلایی «بریز تو قابلمه، درشو ببند، بذار بپزه» می‌توان پخت.
  • کمی خام‌خواری کنید.
  • وعده‌های حاضری را بیشتر کنید.
  • حجم وعده‌ها به ویژه در ظهر (به طور ویژه‌تر وقتی بعد از نهار کلاس دارید) را کاهش دهید
  • برخی مواد غذایی را بپزید و فریز کنید تا در مواقع قحطی مثل شب امتحان و تحویل پروژه کم نیاورید.
  • ضمنا آنقدر تخم مرغ نخورید، غذاهای دیگری هم هستند

مقالات مرتبط با این نوشته:

مزایای خلوت‌گزینی علمی

مزایای خلوت‌گزینی علمی

مزایای خلوت‌گزینی علمی بسیارند و با دانستن آن‌ها بهتر می‌فهمید چرا اینقدر بر ضرورت مراقبه تأکید شده است…